Singapore in het kort

Singapore kort samengevat in enkele feiten en cijfers:

Hoofdstad: heel erg verrassend, Singapore. Singapore is een stadstaat, met andere woorden: het land is de stad is het land.

Oppervlakte: met z’n 710 km² is Singapore het kleinste land van Zuidoost-Azië. Singapore kan zo’n 43 keer in België of 58 keer in Nederland, maar het is toch nog zo’n 11 keer groter dan pakweg San Marino.

Taal: er zijn 4 gangbare talen: Engels, Maleisisch, Mandarijns en Tamil. Maleisisch is echter de officiële voertaal. Hoewel het geen officiële taal is en de overheid het gebruik ervan ontmoedigt, wordt er ook vaak Singlish gesproken. Het klinkt een beetje als Engels, maar er worden heel wat woorden en uitdrukkingen uit andere talen in vermengd. Zo maakt het Singlish onder meer gebruik van heel wat Maleise, Chinese en Tamil woorden en uitdrukkingen. Daarmee is het Singlish een blauwdruk van de Singaporese samenleving en geschiedenis.

Bestuursvorm: republiek.

Bevolking: op die kleine oppervlakte van 710 km² wonen meer dan 5 miljoen Singaporezen. Dat is zo’n 7000 inwoners per vierkante kilometer. Daarmee is het het tweede dichtst bevolkte land ter wereld, na Monaco.

Etniciteit: de Singaporese samenleving is een mix van Chinese (75%), Maleisische (13,7%), Indiase (8,7%) en andere (2,6%) inwoners.

Religie: Singapore kent volledige godsdienstvrijheid. Het boeddhisme is de belangrijkste godsdienst (42,5%), gevolgd door de islam (14,9%), het christendom (14,6%), het taoïsme (8,5%) en het hindoeïsme (4%).

Munteenheid: je betaalt er met de Singaporese dollar of kortweg S$ of SGD. 1 S$ is ongeveer 0,6 EUR. Voor de koers van de dag, kun je hier terecht.

Telefooncode: bel je naar een nummer in Singapore, vorm dan eerst +65.

Internet TLD: websites uit Singapore herken je aan de .sg achteraan

Tijdzone: GMT+8

Verkeer: aangezien het een Britse kolonie is geweest, zal het je niet verbazen dat je er links moet rijden.

 

 

 

Laatste Superdeals

Leave a Reply