Singapore: klimaat en beste reistijd

Singapore is het ganse jaar door warm en vochtig. Reken op temperaturen rond de 30°C. De vochtigheidsgraad ligt gemiddeld rond de 84%. Hou rekening met het regenseizoen en de drukte van het hoogseizoen bij het plannen van je trip naar Singapore.

Hoogseizoen

Singapore is een zakenbestemming. De bezettingsgraad in de hotels is dan ook het ganse jaar door vrij hoog, en dus is er niet echt een laagseizoen waarin je een pak goedkoper Singapore kunt bezoeken. Juli en augustus zijn traditioneel iets rustiger, dus als je echt op zoek bent naar een koopje voor je hotelkamer, ga dan in onze zomermaanden naar Singapore.

Het hoogseizoen loopt van december tot juni, met een absolute piek tussen half december en Chinees Nieuwjaar (in januari of februari, afhankelijk van de maancyclus). Dit is dé vakantieperiode voor heel wat Aziaten.

 

Regen

De moessonwinden hebben in het verleden een belangrijke rol gespeeld voor Singapore. De moessonwind uit het noordoosten komt begin november in Singapore aan en blijft er tot midden maart. In die periode is het iets koeler en valt er ook meer neerslag. De meeste neerslag valt tussen november en januari. De buien kunnen kort maar hevig zijn, maar ook soms lang en constant. Er is niet echt een lijn in te trekken.

De moessonwind uit het zuidwesten is er tussen juni en september. Het is er dan warmer dan de rest van het jaar en vreemd genoeg is dat ook meteen de droogste periode van het jaar. Juli is de droogste maand van het jaar.

 

Ons advies

Volgens ons is de beste reistijd voor Singapore juli en augustus: het is er iets rustiger dan de rest van het jaar én het is meteen ook de droogste periode van het jaar.

 

 

 

 

 

Laatste Superdeals

Leave a Reply