Pythons afdrogen met bankbiljetten in de Snake Pagoda

Yadana Labamuni Hsu-taungpye Paya. Dat is de officiële naam van wat in de volksmond gewoon ‘Snake Pagoda‘ heet. Een heel bizarre tempel. Want er wonen gigantische pythons in de tempel. En neen, niet in een kooi of terrarium. Gewoon. In de tempel.

Het verhaal van de Snake Pagoda

Snake Pagoda Myanmar

Snake Pagoda (foto: onourownpath.com)

 

Het verhaal van de Snake Pagoda begint in 1974. Toen een boeddhistische monnik de oude tempel aan het onderhouden was, ontdekte hij 2 grote pythons die rond het boeddha-beeld waren gewikkeld. Hij bracht ze naar de jungle, maar merkte de volgende dag tot zijn grote verbazing dat de twee pythons terug waren gekomen. En ze hadden nog een vriendje meegebracht. Hij bracht de drie slangen terug naar de jungle, maar – je raadt het al – ze kwamen gewoon terug. Dat ging zo enkele dagen door. Tot de monniken bedachten dat dit geen toeval kon zijn. Misschien waren de pythons wel gereïncarneerde monniken die vroeger deze tempel onderhielden. En dus besloten ze om de dieren in de tempel te laten wonen en ze goed te verzorgen.

De oorspronkelijke slangen zijn intussen gestorven. Maar gelovigen schonken al gauw nieuwe pythons aan de tempel. De oorspronkelijke dieren kun je wel nog in de tempel zien, zij het dan in opgezette vorm.

 

Wat een leven

De dieren hebben het er enorm naar hun zin in de Snake Pagoda. De monniken dragen er dan ook enorm goed zorg voor. Ze krijgen voldoende melk, eieren en geitenvlees. En elke ochtend om 11u wassen de monniken de pythons in een bad met bloemblaadjes. En om het helemaal decadent te maken: nadien worden ze soms afgedroogd met bankbiljetten afkomstig van donaties van pelgrims. Wat een leven…

 

Praktisch

Snake Pagoda Myanmar

Foto: onourownpath.com

De Snake Pagoda staat in Paleik, op zo’n 20 km van Mandalay. Om er te geraken kun je best vanuit Mandalay een rit regelen. Het beste moment om te gaan is om 11u in de ochtend, omdat je dan het baden van de slangen kunt zien. Voor wie zou twijfelen: de slangen hebben nog nooit iemand kwaad gedaan. Je kunt ze gewoon aanraken. Sommige Myanmarezen zetten zelfs hun peuter bij de slangen in bad…

O ja, in de buurt van de Snake Pagoda vind je trouwens ook heel wat mooie ruïnes die zelden door toeristen worden bezocht.

 

 

Laatste Superdeals

Leave a Reply