Taxichauffeurs Bangkok beloven zich te gedragen

Als je in een taxi stapt, weet je nooit wat je mag verwachten. Met wat geluk stoot je op een vriendelijke en behulpzame chauffeur. Maar als het niet echt mee zit, dan is je chauffeur een lomperik die je niet eens naar je bestemming wil brengen. Neem je een taxi in Bangkok dan heb je meer kans op dat laatste dan op dat eerste. Of beter: had je. Want daar komt verandering in.

Reputatie taxichauffeurs Bangkok

De taxichauffeurs van Bangkok hebben geen al te beste reputatie. De kans is groot dat ze hun meter niet willen aan zetten. En dan weet je al op voorhand dat je veel te veel zult betalen. Of ze weigeren je gewoon naar je bestemming te brengen.

Omdat er zoveel klachten kwamen en omdat een slechte reputatie van de taxichauffeurs van Bangkok ook afstraalt op de reputatie van de stad zelf, besloot de Thaise politie daar iets aan te doen. En dus lanceerden ze een nieuwe campagne: Taxi Jai Dee.

 

Taxi Jai Dee

Taxichauffeurs Bangkok beloven zich te gedragen

Foto: Huitze

Taxi Jai Dee is de naam van een campagne die de Thai Royal Police onlangs introduceerde. Taxi Jai Dee betekent zoveel als ‘Vriendelijke Taxi’. In het kader van dit programma beloofden meer dan 2000 taxichauffeurs dat ze voortaan hun meter zouden gebruiken én dat ze niet langer zouden weigeren om klanten naar een bepaalde bestemming te brengen.

De Thaise politie zal er ook strikter op toezien dat de taxichauffeurs de wet naleven. Er zullen meer controles zijn en chauffeurs zullen sneller beboet worden. Ze riskeren onder meer boetes van 1000 Baht (ongeveer 25 EUR), 20 punten verlies op hun rijbewijs of zelfs een 15-daagse intrekking van hun taxi-licenties.

Dit alles moet ervoor zorgen dat klanten op hun bestemming geraken aan een correcte prijs. Taxi Jai Dee moet op termijn de reputatie van de taxichauffeurs uit Bangkok opkrikken. Wat op zijn beurt dan weer goed is voor de reputatie van de hele stad.

 

 

 

Laatste Superdeals

Leave a Reply