Thailand in het kort

Thailand kort samengevat in enkele feiten en cijfers:

Hoofdstad: Bangkok. In het Thai heet de stad ook wel Krung Thep. En dat is dan weer een afkorting van Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahintharayutthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Phiman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit. Maar Bangkok bekt net iets makkelijker.

Oppervlakte: 514.000 km²

 

Taal en schrift: Thais. Dat ziet er bijvoorbeeld zo uit: ราชอาณาจักรไทย.

Bestuursvorm: Thailand is een constitutionele monarchie. De koning vervult een eerder ceremoniële rol, maar is wel een erg belangrijke figuur in Thailand. De koninklijke familie wordt er enorm gerespecteerd, het neigt soms zelfs naar verafgoding. Kritiek op het koningshuis wordt er dan ook niet getolereerd.

Bevolking: 66 miljoen inwoners, waarvan er zo’n 6 miljoen in Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahintharayutthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Phiman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit wonen. Bangkok dus.

Etniciteit: ongeveer 75% van de bevolking is Thai, 14% is van Chinese origine, 3% komt uit Maleisië en de overige 8% is verspreid over verschillende minderheidsgroepen, waaronder de zogenaamde ‘hill tribes’ in het noorden van het land.

Religie: de overgrote meerderheid (94,6%) is boeddhist, meer bepaald Theravada boeddhist. De belangrijkste ‘kleinere’ godsdienst in Thailand is de islam, goed voor 4,6%. De meeste moslims vind je in het zuiden van het land (ten noorden van de grens met Maleisië).

Munteenheid: Baht (THB). Om makkelijk te rekenen: 100 Baht is ongeveer 2,5 EUR. Voor de koers van de dag kun je even een kijkje nemen op deze universal currency converter.

Telefooncode: als je naar een Thais nummer belt, vorm je eerst +66

Internet TLD: Thaise websites eindigen op.th

Tijdzone: GMT+7.

En tot slot niet onbelangrijk om weten mocht je van plan zijn een auto te huren: in Thailand rijden ze links.

 

 

 

 

Laatste Superdeals

Leave a Reply