Thailand voor luieriken (die toch alles willen zien)

Te lui om rond te reizen maar je wilt toch heel Thailand zien? En liefst nog op een drafje ook, zodat je snel weer in je luie zetel kunt liggen? No problem. Zo doe je dat:

Thailand én Europa te voet in 1 uur tijd

Doorligwonden van je strandstoel in Pattaya? Strek dan even je benen in Mini Siam. Da’s een park waar je de belangrijkste bezienswaardigheden van Thailand in miniversie kunt bekijken. Maar voor je Mini Siam te zien krijgt, moet je eerst door Mini Europe. Voor dezelfde prijs krijg je dus nog enkele Europese highlights te zien ook. De Eiffeltoren, de toren van Pisa, de Tower Bridge. En zelfs het Opera House van Sydney, de piramiden van Egypte en het vrijheidsstandbeeld van New York. Neen, een goede aardrijkskundeles is het niet.

Ben je een creatieve fotograaf? Dan kun je het misschien wel doen lijken alsof je bij de echte monumenten was. Wedden dat je Facebookvrienden het verschil toch niet zien?

 

Thailand voor luieriken: bezoek Mini Siam in Pataya

Zo mini is Mini Siam (foto: Sergey)

 

Thailand met de golfkar

Kan het nog luier? Jawel, met de golfkar. Maar daarvoor moet je in Bangkok zijn, in het Ancient Siam Miniature Park.  Dit park is ook wel gekend onder de naam ‘Ancient City’ of ‘Muang Boran’. Dit is een minder knullige miniversie van Thailand. Je vindt er replica’s van heel wat belangrijke historische gebouwen en er is zelfs een drijvende markt. De gebouwen zijn behoorlijk groot, sommige replica’s zijn zelfs op ware grootte. Het park is vrij uitgestrekt. Je kunt er uiteraard te voet door, maar waarom zou je dat doen als het ook met een golfkar kan?

Thailand voor luieriken: bezoek Ancient Siam in Bangkok

Foto: Deepak Bhatia

 

 

 

Laatste Superdeals

Leave a Reply