Top 5 “photo-ops” van Vietnam & praktische tips over je visum en vaccinaties

Vietnam is een land met wonderlijke kustlijnen, weelderige groene jungles, vers tropisch fruit, vriendelijke lokale mensen en een boeiende geschiedenis. Er zijn dus genoeg redenen waarom dit prachtige land absoluut op je bucketlist zou moeten staan. Wil je een bezoek brengen aan Vietnam, zorg dan wel dat je van tevoren een visum aanvraagt, hiermee kun je 30 dagen lang in het land verblijven en optimaal genieten van alles wat Vietnam te bieden heeft.

Of je nu wilt kajakken in de oceaan, graag slentert door authentieke marktjes vol met handgemaakte goederen of afbrokkelende ruïnes van oude tempels wilt bezoeken, in Vietnam is het allemaal mogelijk. Er is voor elke reiziger genoeg te vinden in dit populaire Zuidoost-Aziatische land en de prachtige omgeving levert vaak geweldige plaatjes op! Om een idee te geven waar je het beste naartoe kunt voor de mooiste foto’s, staat hieronder alvast een top 5.

1. Golden Bridge, Ba Na Hills – Da Nang

Na de opening in 2018 werd de Golden Bridge al snel een virale sensatie en ongetwijfeld heb je al foto’s van deze brug voorbij zien komen. Deze brug wordt namelijk vastgehouden door reusachtige goudgekleurde handen. De Golden Bridge ligt op de top van een berg net buiten het plaatsje Da Nang en vanaf de brug heb je een prachtig uitzicht over de laaglanden en de zee. Op een heldere dag kun je Da Nang zien liggen. Het is een ongelooflijke plek en zeker net zo mooi als je op foto’s hebt gezien. Je kunt de brug het beste ’s ochtends vroeg bezoeken als je de drukte wilt vermijden. Je moet er dan wel extreem vroeg voor uit je bed, maar dan heb je ook wat ;-).

Golden Bridge - Vietnam

Golden Bridge

2. Mua Caves – Ninh Binh

Slechts twee uur ten zuiden van Hanoi ligt het prachtige gebied Ninh Binh, een plaats die wordt gekenmerkt door prachtige kalkstenen bergen, rivieren en rijstvelden. In het hart van het gebied liggen de Mua-grotten met twee epische uitzichtpunten. Ideaal voor wie het prachtige binnenland van Vietnam wil leren kennen.

Mua Caves

Mua Caves

3. Halong Bay

Uiteraard kan Halong Bay niet ontbreken aan deze lijst van must-visit plaatsen in Vietnam. De majestueuze Halong Bay is UNESCO-werelderfgoed en wordt wel eens het achtste wereldwonder genoemd. Dit is dan ook dé toeristische trekpleister van Vietnam. Een boottochtje is de ideale manier om Halong Bay te bewonderen.

Halong Bay

Halong Bay

4. De Citadel – Hue

Hue was vroeger de keizerlijke hoofdstad van Vietnam. Helaas hebben bombardementen in de oorlog een aanzienlijk deel ervan vernietigd, maar toch is de Citadel in Hue zeker een bezoekje waard. Zelfs de meest ervaren reizigers zijn onder de indruk van dit prachtige complex. Tijdens een rondleiding van een plaatselijke gids krijg je een goede indruk van hoe het was om daar vroeger te leven.

Citadel Hue

Citadel Hue

5. Night Market – Hoi An

Elke avond komt Hoi An tot leven en wordt het extra sfeervol in de stad wanneer de honderden lantaarns worden aangestoken. Er zijn weinig dingen zo iconisch als deze lantaarns in het pittoreske Hoi An. De night market is heerlijk om gewoon wat in rond te struinen, souvenirs te scoren en te genieten van heerlijk streetfood. De typische lantaarns kun je trouwens ook gewoon kopen op de markt zelf, een ideaal souvenir dus!

Night Market Hoi An

Night Market Hoi An

Ook zin gekregen om naar Vietnam te reizen? Hier zijn alvast enkele tips om je reis voor te bereiden:

Welke inentingen heb je nodig?

Reizigers die naar Vietnam trekken, wordt aangeraden om bepaalde vaccinaties te regelen voor vertrek. Zo wordt aanbevolen je te laten inenten tegen DTP en hepatitis A. Voor meer informatie over andere inentingen en bescherming tegen malaria in Vietnam, kijk je best op de site van de GGD.

Hoe regel je je visum voor Vietnam?

Wie Vietnam wil bezoeken, heeft – in tegenstelling tot bij veel andere Zuidoost-Aziatische landen – een visum nodig. Dit visum moet op voorhand worden aangevraagd. Sinds 2018 kun je het e-visum Vietnam aanvragen. Dit is een alternatief voor het vroegere visum on arrival dat je kon krijgen. 

Een van de grote voordelen van het e-visum is dat je deze op voorhand in je mailbox ontvangt. Zo hoef je na een lange vermoeiende vlucht niet ter plaatse op de luchthaven alles nog in orde brengen. Fijn toch?

Je kunt een visum voor Vietnam aanvragen als je voldoet aan volgende voorwaarden: 

  • Je moet een geldig paspoort hebben dat minimaal dertig dagen langer geldig is dan je visum.
  • Je mag geen overdraagbare ziektes of mentale ziektes hebben die een gevaar kunnen zijn voor je omgeving.
  • Je mag in de voorbije 3 jaar niet uit Vietnam gezet zijn.
  • Op het moment dat je het visum aanvraagt, moet je minimaal 1 overnachtingsplek geboekt hebben.
  • De volledige duur van je reis in Vietnam moet binnen de termijn van 30 dagen vallen.
  • Je mag slechts eenmaal in en uit Vietnam reizen en dit mag alleen via de plaatsen die je zelf hebt aangevraagd in het visumformulier.

Voor de aanvraag van je visum heb je een scan van je paspoort en een digitale pasfoto nodig.

Wanneer moet ik mijn visum aanvragen?

Nadat je het e-visum Vietnam hebt aangevraagd duurt het ongeveer een week voordat het visum helemaal rond is. Mocht je dringend een visum nodig hebben, dan kan je ook een visum met spoed aanvragen. Normaal gezien krijg je dan je visum binnen drie werkdagen.

Ik wil langer dan 30 dagen in Vietnam verblijven, wat nu?

Dat kan, alleen voldoe je dan niet aan de voorwaarden voor het e-visum. Je zult dan een speciaal visum moeten aanvragen bij de ambassade. Zorg dat je dit op tijd aanvraagt, want het kan soms lang duren voordat het visum rond is.

Laatste Superdeals