Interview Backpackgek

Joris werd onlangs door Backpackgek geïnterviewd over zijn passie voor Zuidoost-Azië. Over hoe zijn liefde voor Zuidoost-Azië is ontstaan, zijn favoriete bestemmingen en meer. Lees het volledige interview hier.

 

 

Geen visum nodig voor Brunei

Als Belg of Nederlander heb je geen visum nodig voor Brunei. Als je bij aankomst je paspoort en terugticket (of ticket naar een volgende bestemming) voorlegt, krijg je voor 90 dagen toegang tot het land.

Visum regels kunnen nogal snel veranderen. Wij proberen alles up-to-date te houden, maar raden toch aan om voor je vertrek sowieso nog eens contact op te nemen met de Nederlandse of Belgische ambassade en/of de luchtvaartmaatschappij. Zo vermijd je om voor onaangename verrassingen te staan en kan je zonder stress op vakantie vertrekken.

Pas vanaf 30 dagen een visum nodig voor de Filipijnen

Je hebt als Belg of Nederlander in principe geen visum nodig voor de Filipijnen. Tenminste: als je niet van plan bent om langer te blijven dan 30 dagen. En als je een ticket van je terugvlucht kunt voorleggen.

Wil je langer blijven dan 30 dagen? Dat kan. Je kunt bij de ambassade van de Filipijnen in België of Nederland een verblijfsvisum krijgen voor 59 dagen.

Visum regels kunnen nogal snel veranderen. Wij proberen alles up-to-date te houden, maar raden toch aan om voor je vertrek sowieso nog eens contact op te nemen met de Nederlandse of Belgische ambassade en/of de luchtvaartmaatschappij. Zo vermijd je om voor onaangename verrassingen te staan en kan je zonder stress op vakantie vertrekken.

 

 

Brunei is een veilige bestemming

Brunei is een veilige bestemming. Heel veilig zelfs. De kans dat er je wat overkomt is bijzonder klein. Maar het kan nooit kwaad om voor je vertrekt toch even het officiële reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken te lezen voor een laatste stand van zaken.

 

 

De Filipijnen: een veilige reisbestemming?

De Filipijnen is niet de veiligste reisbestemming in Zuidoost-Azië. Het land heeft een geschiedenis van politieke instabiliteit en er zijn vaak demonstraties en optochten die wel eens flink uit de hand durven lopen. Daarnaast zijn er in bepaalde delen van het land rebellen actief. En zijn toeristen vaak het doelwit van zakkenrollers en overvallers.
Goed, genoeg bang gemaakt. Dit alles betekent zeker niet dat je de Filipijnen links moet laten liggen. Gebruik gewoon je gezond verstand en vermijd plaatsen en situaties die mogelijk risicovol kunnen zijn. De Filipijnen is een veel te mooi land om het niet te bezoeken. Check voor je vertrekt gewoon even het officiële reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken en hou daar in de mate van het mogelijke rekening mee. 

Myanmar is een veilige bestemming

Myanmar is een veilige bestemming. Of beter: relatief veilig. Zo lang je de toeristische gebieden bezoekt, zul je geen problemen ondervinden.
Maar sommige delen van het land zijn niet open voor toeristen, omdat daar af en toe nog schermutselingen plaatsvinden. Die zones moet je zeker vermijden. Maar dat zal niet zo moeilijk zijn, want je zult er normaal gezien niet in geraken.

Omdat de politieke toestand in het land snel kan veranderen, raden we je zeker aan om voor je vertrek ook het officiële advies van het ministerie van Buitenlandse Zaken te checken.

Veilig op reis in Singapore

Singapore is een extreem veilig land. Er is weinig misdaad en zelfs laat op de avond kun je met een gerust gemoed rondwandelen. Politieke of sociale onrusten zijn er ook al bijna niet.
Maar sowieso is het aangewezen om vooraleer je vertrekt toch nog even het officiële reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken na te lezen.

 

 

Thailand: een veilige reisbestemming.

Thailand is een relatief veilig land om in te reizen. De laatste jaren is het in Bangkok wel af en toe onrustig geweest, maar daar merk je in de rest van het land doorgaans niet veel van.

Sowieso is het aangewezen om vooraleer je vertrekt even het officiële reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken na te lezen.