Je verstaanbaar maken in Brunei: Maleis spreken

In Brunei kun je in principe overal terecht in het Engels. Wil je de officiële taal van Brunei spreken, dan moet je het Maleis onder de knie krijgen. Deze videoreeks leert je in 10 minuten enkele basisuitdrukkingen in het Maleis (Bahasa Melayu).

 

 

De Bruneise keuken

Er zijn heel wat restaurants in Brunei, en je zult er maaltijden van over de hele wereld vinden. Maar wat is er in Zuidoost-Azië leuker dan de eetkraampjes? In deze video toont Izzy ons enkele Bruneise specialiteiten die je op de Gadong Pasar Malam avondmarkt kunt vinden.

 

 

 

Filipijns of Tagalog leren


In de Filipijnen kun je overal terecht in het Engels, een overblijfsel van de Amerikaanse kolonisatie. Engels is er zelfs één van de twee officiële talen, naast het Filipijns, dat ook wel Tagalog wordt genoemd. Wil je Filipijns of Tagalog leren, dan is deze videoreeks een prima start.

 

 

De Filipijnse keuken

De Filipijnse keuken is een pak minder gekend dan bijvoorbeeld de Thaise of Vietnamese. Maar dat maakt ze zeker niet minder de moeite waard. In deze aflevering van The New British Kitchen krijg je een mooie roundup van wat je mag verwachten van de Filipijnse keuken.

 

 

Birmees leren

Birmees leren is niet eenvoudig. Zeker omdat het schrift voor een leek onontcijferbaar lijkt. Toegegeven, het Birmees schrift ziet er met al z’n krullen wel buitengewoon mooi uit:  ကြောင်ထီး LEES VERDER

Vietnamees leren

Vietnamees leren is niet evident. Om te beginnen is het een toontaal. Dat betekent dat bepaalde woorden die er exact hetzelfde uitzien, een volledig andere betekenis kunnen krijgen in functie van de toonhoogte waarop je ze uitspreekt. En dat is toch wel even wennen. Bovendien is het schrift weliswaar een afgeleide van ons Latijnse alfabet, maar de vele extra krullen en tekens maken het toch vrij complex.
Wil je toch een poging wagen en Vietnamees leren? Dan is deze videoreeks een uitstekende start.

 

De Vietnamese keuken


In deze aflevering van Gordon’s Great Escape gaat chef Gordon Ramsay op zoek naar de ziel van de Vietnamese keuken. Hij treedt even uit zijn rol van bullebak en ontdekt op een respectvolle en onderhoudende manier het land en haar keuken. Een aanrader.

LEES VERDER