De 5 UNESCO werelderfgoedsites van de Filipijnen

De Werelderfgoedlijst van UNESCO is altijd een goed startpunt om je reis te plannen. Wat op die lijst staat is doorgaans een tussenstop of omweg waard. In de Filipijnen vind je vijf werelderfgoedsites.

Tubbataha Reefs Natural Park

Tubbataha is werelderfgoed van de Filipijnen

Foto: Jayvee Fernandez

Dit mariene park is 100.000 hectaren groot. De diversiteit aan onderwaterleven is immens: zeeschildpadden, 11 soorten haaien, bijna 500 verschillende soorten vis, 350 soorten koraal,… Dit is dan ook een sublieme plek voor duikers. Je kunt het park het best bereiken vanuit Puerto Princesa op Palawan. Van daaruit is het nog zo’n 10 uur met de boot. Het duikseizoen is van midden maart tot begin juni. Een duiktrip kun je boeken bij één van de erkende duik operators.

 

Puerto Princesa Subterranean River National Park

Puerto Princesa Subterranean River National Park

Foto: Donna Enriquez

Als je dan toch in Puerto Princesa bent, kun je er net zo goed even blijven om het Subterranean River National Park te bezoeken. Highlight van dit natuurpark is het indrukwekkende grottensysteem met z’n kilometerslange ondergrondse rivier. Je kunt die rivier trouwens bevaren om zo een unieke kijk te krijgen op het grottensysteem.

 

De rijstterrassen van de Cordilleras

De rijstterrassen zijn wellicht het bekendste werelderfgoed van de Filipijnen. Ze worden ook wel eens het achtste wereldwonder genoemd. De terrassen werden aangelegd door de Ifugao en bestaan al ruim 2000 jaar. Je moet ervoor naar het noorden van Luzon rijden. Je kunt naar Banaue, waar er 2 clusters terrassen zijn. Of je kunt naar het nabijgelegen Kiangan, Hungduan of Mayoyoa.

 

Banaue Rijstterrassen

De rijstterrassen van Banaue (foto: Jojo Nicdao)

 

Barokke kerken

Kerken als werelderfgoed in Azië… het lijkt wat vreemd, maar dat is het in de katholieke Filipijnen niet. Er zijn 4 barokke kerken die als werelderfgoed zijn erkend:

  • Immaculate Conception in Manilla
  • Nuestra Senora in Santa Maria
  • San Agustin in Paoay
  • Santo Tomas in Miag-ao

 

UNESCO werelderfgoed van de Filipijnen

Immaculate Conception (foto: Salim Al-Harthy)

UNESCO werelderfgoed van de Filipijnen: Nuestra Senora

Nuestra Senora (foto: Joe Coyle)

UNESCO werelderfgoed van de Filipijnen: San Augustin

San Augustin (foto: Nathaniel Choi)

UNESCO werelderfgoed van de Filipijnen

Santo Tomas (foto: Dolly Rubiano)

 

Vigan

Vigan is een historisch stadje in Luzon. Het dateert uit de 16de eeuw. De mix van Spaanse en Chinese invloeden en het verkeersvrije centrum maken het een bijzondere plek.

Wil je een rondreis door de Filipijnen maken, maar heb je geen zin en/of tijd om alles zelf uit te pluizen? Wij hebben heel veel verschillende aanbieders bekeken en vergeleken en deze rondreis kwam er voor ons het beste uit. Je krijgt heel veel waar voor je geld!

Klik hier om deze rondreis te bekijken

Laatste Superdeals

Leave a Reply