3 unieke hotels in Zuidoost-Azië

In Zuidoost-Azië is het doorgaans niet zo moeilijk om een goede prijs-kwaliteitverhouding te vinden voor je accommodatie. Maar soms heb je toch eens nood aan “een specialleke”. Je weet wel, zo’n hotel waarvan je achteraf zegt: “Weet je nog toen we daar waren… ” en vervolgens gewoon een beetje wegdroomt… Wij zochten drie zo’n unieke hotels voor jullie uit.

Seaventures Rig Resort, Maleisië

 

Dit pareltje is een waar droomhotel voor de duikers onder ons. Het is namelijk een booreiland dat omgevormd werd tot een hotel. Volledig uniek in zijn soort. Seaventures rig resort bevindt zich in het centrum van de Koraaldriehoek aka de kraamkamer van de wereldzeeën. In dit gebied van 5,7 miljoen km² zwemmen er ongeveer 3000 soorten vissen, verschillende dolfijnen en walvissoorten en tal van zeeschildpadden. Bovendien leeft 75% van alle koraal op aarde in de Koraaldriehoek. Seaventures Rig Resort is een PADI 5 Star IDC Dive Resort. Iedereen kan hier komen duiken, zowel de beginnende als de professionele duiker. Met een lift word je vanaf het platform van het resort in het water gebracht waarna je kan duiken op één van de mooiste plekken ter wereld. ‘s Avonds worden er op het dek barbecues georganiseerd en af en toe komt er ook een live band optreden. Ambiance gegarandeerd!

 

 

Hang Nga guesthouse aka Crazy House, Vietnam

Dit surrealistische hotel verdient de titel van het vreemdste huis in Vietnam, zoals we hier al eerder schreven. Hang Nga guesthouse heeft 10 kamers en elk van deze kamers staat voor een combinatie van een dier en een land. Zo heb je bijvoorbeeld de “tiger room”, waar een aan de muur geplakte tijger je aanstaart met zijn rode, angstaanjagende ogen. Deze tijger staat symbool voor de kracht van China.

Hier overnachten is niet zo goedkoop als elders in Vietnam, maar je kan het Crazy House ook gewoon een bezoekje brengen voor een habbekrats.

 

 

4 Rivers Floating Lodge, Cambodja

 

4 unieke hotels in Zuidoost-Azië: 4 Rivers Floating Lodge

Als je op zoek bent naar een echte zenervaring, dan ben je bij de 4 Rivers Floating Lodge aan het juiste adres. Dit ecoresort ligt op de Tatai rivier, in het gelijknamige dorpje. Dit kleinschalige ecoresort telt slechts 12 luxueuze drijvende tenten. Een luxe ervaring zonder massatoerisme dus. In je drijvende tent kan je, vanop je privézonnedek, genieten van het zicht op de Tatai rivier aan de voorkant en zicht op de Cardamom bergen aan de achterkant. Hier vind je, weg van de gebaande paden, een ongekende rust én een unieke fauna en flora. Er worden door het hotel ook allerlei uitstappen georganiseerd zoals b.v. een boottocht naar de Tatai watervallen of kajakken in de mangrove. 

 

 

 

 

 

 

Laatste Superdeals

Leave a Reply