4 tips om je verblijf in Mindanao rond de stinkvrucht te plannen

The King of Fruits. Zo wordt de durian wel eens genoemd. Maar niet iedereen is het daarmee eens. En dat komt door de geur. De vrucht ruikt zo hard naar stinkkaas, dat het in veel hotels verboden is om er één op de kamer te hebben. Het is een duidelijk geval van ‘you love it or hate it’. Krijg jij niet genoeg van deze stinkvrucht? Hier zijn 4 tips om je verblijf in Mindanao rond de durian te plannen.

 

Durian: The King of Fruits

Durian: The King of Fruits (foto: Hafiz Issadeen)

1. Kadayawan in Davao City

In augustus vindt in Davao City ‘Kadayawan’ plaats. Dat is een soort oogstfestival aan het begin van het durianseizoen. Officieel is het geen durianfestival, maar een festival dat de 10 etnische stammen van Davao en omgeving samen brengt. Maar de durian is alomtegenwoordig in de decoratie, maar vooral ook in de gerechten die geserveerd worden. En eigenlijk ook in de slogan van het festival ‘The King of Festivals’, naar analogie met ‘The King of Fruits’.

 

2. Durian Festival in Tagum City

In augustus-september kun je naar het Durian Festival in Tagum City, op een uurtje rijden van Davao City. Dit festival duurt een maand lang en er staan allerlei activiteiten op het programma. Telkens met de stinkvrucht in de hoofdrol, of course. Onze favoriet: de ‘durian eating contest‘.

 

3. Magsaysay Park

Dit park in Davao City is het ganse jaar open. In het park zelf vind je een standbeeld van de ‘King of Fruits’, maar je moet vooral rond het park zijn. Daar zul je je vergapen aan de vele duriankraampjes. Een waar paradijs voor de die-hard durianliefhebber!

 

4. Koffie met duriansmaak

Spring zeker eens binnen in één van de koffieshops van de Filipijnse keten BlugreJe vindt er onder meer in Davao en in General Santos City. Ze serveren er een wel heel erg speciale koffie: duriankoffie.

 

 

 

 

Laatste Superdeals

Leave a Reply