Je verplaatsen in Singapore

Je verplaatsen in Singapore is vergelijkbaar met wat je doet in westerse wereldsteden. Je vindt er niet de charme van fietsriksja’s of tuk-tuks, maar wel de efficiëntie van een goed bus- en metrosysteem en betaalbare taxi’s.

MRT en LRT

De MRT is een ideale manier om je in Singapore te verplaatsen

Het MRT- en LRT-netwerk

De MRT (Mass Rapid Transit) is het metronetwerk van Singapore. De metro is net, veilig, betrouwbaar – en niet onbelangrijk in een heet land als Singapore – koel. Met de metro kun je op zowat alle belangrijke plaatsen van Singapore geraken, en de kans is groot dat er een metrostation op wandelafstand van je hotel is. Reken op 0,66 S$ tot 3,04 S$  voor een enkele rit, afhankelijk van het traject. Er zijn 4 MRT-lijnen en daarnaast zijn er nog 3 LRT (Light Rapid Transit). Die LRT-lijnen verbinden bepaalde woonwijken tot aan het MRT-netwerk.

Je kunt best een Singapore Tourist Pass kopen als je van plan bent om regelmatig de MRT/LRT te nemen. Je betaalt een waarborg van 10S$ die je terugkrijgt als je de kaart tijdig terug binnen brengt, en dan kies je tussen een pas voor 1 (20 S$), 2 (26S$) of 3 (30S$) dagen. Met die kaart kun je dan onbeperkt gebruik maken van het MRT/LRT netwerk en van de meeste bussen. Je kunt de pas kopen bij aankomst op Changi Airport of in de volgende MRT-stations: Orchard, Chinatown, City Hall, Raffles Place, Ang Mo Kio, HarbourFront en Bugis.

 

Bus

Met de Singapore Tourist Pass kun je ook gebruik maken van heel wat bussen. Als je op de bus opstapt zul je een grijze machine met een sensor zien waar je je kaart moet tegen houden wanneer je op- en afstapt. Heb je geen Tourist Pass, dan kun je ook gewoon aan de buschauffeur een ticket kopen of je kunt een EZ-Link Card kopen.

 

Taxi

Taxi’s in Singapore zijn relatief goedkoop. Je vindt taxistandplaatsen in de buurt van hotels, winkelcentra en openbare gebouwen. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon een voorbijrijdende taxi tegenhouden. Hou er wel rekening mee dat het een tijdje kan duren voor je er een te pakken krijgt, zeker tijdens piekuren of een eindje buiten het stadscentrum. En als het regent, dan is het al helemaal onbegonnen werk. Dan heb je maar een heel klein waterkansje – pun intended – om een taxirit te versieren.

 

Hop-on hop-off

Er is ook een toeristische hop-on hop-off bus die rondrijdt langs de belangrijkste toeristische attracties van Singapore.

Laatste Superdeals

Leave a Reply