Vietnam in het kort

Enkele feiten en cijfers over Vietnam:

Hoofdstad: Hanoi is de hoofdstad. Hanoi ligt in het noorden van het land en is eigenlijk de tweede grootste stad van het land. Ho Chi Minhstad, dat vroeger als Saigon gekend stond, is de grootste stad van Vietnam.

De vlag van Vietnam

De Vietnamese vlag

Oppervlakte: Vietnam is ongeveer 331.000 km² groot. Ter vergelijking: daarmee is het 11 keer groter dan België, 8 keer groter dan Nederland en 2068 keer groter dan Liechtenstein.

Taal en schrift: in Vietnam wordt Vietnamees gesproken. Het Vietnamees heeft een eigen alfabet dat oorspronkelijk werd gebaseerd op het Latijnse alfabet, met toevoeging van enkele bijzondere tekens. Dat ziet er bijvoorbeeld zo uit: Độc lập – Tự do – Hạnh phúc.

Bestuursvorm: Vietnam is één van de weinige resterende communistische landen ter wereld. Het is een volksrepubliek die geleid wordt door de communistische partij. Truong Tan Sang is de president.

Bevolking: er zijn ruim 90 miljoen inwoners.

Etniciteit: de etnische Vietnamezen zijn goed voor 85% van de bevolking. Daarnaast zijn er nog zo’n 50 etnische minderheidsgroepen.

Religie: communisme en religie, het is nooit een goed huwelijk geweest. In Vietnam worden de verschillende godsdiensten in theorie wel toegestaan, maar inmenging van de overheid in die godsdiensten is nooit veraf. De meest voorkomende godsdiensten zijn het boeddhisme, katholicisme, confucianisme, taoïsme en traditionele lokale geloven. Veel Vietnamezen hangen een soort mix van geloven aan en mengen zonder moeite elementen van al die geloven door elkaar.

Munteenheid: de Vietnamese dong is de lokale munt, ook wel afgekort tot dong, VND of simpelweg d. 1 VND is 0,000037 EUR waard. Of om iets makkelijker te rekenen: 10.000 VND = 0,37 EUR. De koers van de dag kun je hier nog even nakijken.

Telefooncode: wil je een nummer in Vietnam bellen, vorm dan eerst de prefix +84.

Internet TLD: sites uit Vietnam kun je herkennen aan de .vn achteraan

Tijdzone: GMT+7

Verkeer: er wordt aan de rechterkant van de weg gereden.

 

 

 

Laatste Superdeals

Leave a Reply