Visum voor Cambodja is verplicht

Je hebt een visum voor Cambodja nodig. Maar je kunt gewoon een ‘visa on arrival’ krijgen in de luchthaven of aan de grensovergang. Hoewel het handig is, moet je dus niet per se je visum voor Cambodja op voorhand aanvragen. Tenminste: als je voldoet aan enkele voorwaarden.

Visum Cambodja verplicht

Visum Cambodja verplicht

Zo moet je paspoort nog 6 maanden geldig zijn bij aankomst in Cambodja, moet je nog minstens 1 lege bladzijde in je paspoort hebben en moet je twee pasfoto’s bij je hebben. Hoewel je die pasfoto’s niet overal nog nodig hebt, kun je maar beter het zekere voor het onzekere nemen.

Je kunt kiezen tussen een toeristenvisum en een zakenvisum voor Cambodja. In de luchthaven zal een toeristenvisum 20 USD kosten, en een zakenvisum 25 USD. Aan de grensovergangen komen daar vaak nog eens 10 USD ‘administratiekosten’ bij. Beide visa verlenen je 30 dagen toegang tot het land. Een toeristenvisum voor Cambodja kun je één maal met 4 weken verlengen, een zakenvisum daarentegen kun je tot een jaar verlengen. Voor een Cambodjaans zakenvisum zijn er overigens – in tegenstelling tot veel andere landen – geen bijkomende verplichtingen.

Wil je het gedoe bij aankomst vermijden, dan kun je ook op voorhand je toeristenvisum regelen. Je moet daarvoor niet langer naar de ambassade, want je kunt je toeristenvisum voor Cambodja tegenwoordig online aanvragen.

iDEAL

Wens je je visum te kopen met een iDEAL betaling? Dan kan je je visum voor Cambodja kopen via een gerenommeerde partij als www.e-visums.nl.

 

Visum regels kunnen nogal snel veranderen. Wij proberen alles up-to-date te houden, maar raden toch aan om voor je vertrek sowieso nog eens contact op te nemen met de Nederlandse of Belgische ambassade en/of de luchtvaartmaatschappij. Zo vermijd je om voor onaangename verrassingen te staan en kan je zonder stress op vakantie vertrekken.

 

 

 

Laatste Superdeals

Leave a Reply