Visum Indonesië: dit zijn de regels

In juni 2015 zijn de regels om een visum voor Indonesië te verkrijgen versoepeld. Vroeger moest je als Nederlander of Belg een visum bij aankomst (visa on arrival) kopen van $35. Nu kan je (onder bepaalde voorwaarden) een gratis visum bij aankomst krijgen. Hiervoor hoef je dus niets te doen, mits je aan onderstaande voorwaarden voldoet.

VOORWAARDEN:

  • je verblijf mag niet langer dan 30 dagen duren.
  • je moet een retourticket of een vlucht naar een volgende bestemming kunnen voorleggen.
  • je paspoort moet nog minimum 6 maanden geldig zijn (vanaf de datum van aankomst in Indonesië) en zeker nog 1 blanco pagina hebben.
  • dit gratis visum kan niet verlengd worden en kan ook niet ingewisseld worden voor een ander visum.
  • dit visum is alleen verkrijgbaar als je het land binnenkomt en verlaat via één van de volgende (lucht)havens.

 

Wil je langer dan 30 dagen in Indonesië verblijven, dan heb je 2 mogelijkheden:

  • Je koopt een visum on arrival bij aankomst. Voor dit visum betaal je bij aankomst $35. Je kan dit visum eenmalig verlengen (met nog eens 30 dagen) bij de lokale immigratiekantoren en dan kost dit je nog eens $35. In totaal kan je dan 60 dagen in Indonesië verblijven.
  • Als je alles liever op voorhand regelt, dan kan je dit visum ook voor je vertrek aanvragen bij de Indonesische Ambassade in Den Haag (voor Nederlanders) of bij de Indonesische Ambassade in Brussel (voor Belgen). Dit is in principe handiger dan het visum on arrival, omdat je het dan tussentijds niet meer ter plekke moet laten verlengen.

 

Ben je van plan om langer dan 60 dagen in Indonesië te verblijven of heb je een ander visum nodig dan een toeristenvisum, dan moet je sowieso op voorhand een visum aanvragen bij de Indonesische Ambassade in Den Haag of bij de Indonesische Ambassade in Brussel.

 

Visum regels kunnen nogal snel veranderen. Wij proberen alles up-to-date te houden, maar raden toch aan om voor je vertrek sowieso nog eens contact op te nemen met de Nederlandse of Belgische ambassade en/of de luchtvaartmaatschappij. Zo vermijd je om voor onaangename verrassingen te staan en kan je zonder stress op vakantie vertrekken.

 

Laatste Superdeals

Leave a Reply