Heb je een visum voor Thailand nodig?

Je hebt geen visum voor Thailand nodig. Tenminste: als je als toerist Thailand bezoekt en niet langer dan 30 dagen in het land blijft, heb je geen visum voor Thailand nodig. Maar er zijn uitzonderingen. Als je met het vliegtuig het land binnenkomt kun je 30 dagen visumvrij verblijven. Maar kom je over land of per boot Thailand binnen, dan kun je slechts 15 dagen visumvrij in Thailand verblijven. Er zijn wel enkele voorwaarden.

Voorwaarden voor een visumvrij verblijf in Thailand

Geen visum voor Thailand nodig

Geen visum voor Thailand nodig

Je hebt geen visum nodig voor Thailand als je aan de volgende voorwaarden voldoet:

1. Je moet de nationaliteit hebben van één van de landen die hiervoor in aanmerking komen. Heb je een Nederlands of Belgisch paspoort, dan zit je goed.

2. Je moet kunnen aantonen dat je over voldoende financiële middelen beschikt. Neen, je moet je bankafschriften niet meenemen. Een bank- of kredietkaart tonen volstaat. Maar meestal wordt hier zelfs niet om gevraagd.

3. Je moet een ticket van je terugvlucht kunnen voorleggen. Zoniet heb je een toeristenvisum nodig.

4. Je terugvlucht moet binnen de 30 dagen zijn. Zoniet heb je een toeristenvisum nodig.

5. Je paspoort moet minimum nog 6 maanden geldig zijn bij aankomst in Thailand.

 

Welk toeristenvisum voor Thailand?

Heb je een toeristenvisum nodig voor Thailand, dan heb je meerdere mogelijkheden, zoals:

1. Je kunt een toeristenvisum van 59 dagen aanvragen, waarbij je één maal het land binnen kunt (one entry). Je doet je aanvraag bij je ambassade of consulaat (in België b.v. in Antwerpen of in Nederland b.v. in Amsterdam). Dat visum kan door de immigratiedienst één maal met 30 dagen worden verlengd. Binnen de 3 maanden nadat je het visum hebt ontvangen, moet je in Thailand aankomen. Het visum gaat in van zodra je daar aankomt.

2. Je kunt een Thais toeristenvisum van 2 x 59 dagen aanvragen, waarbij je twee maal het land binnen komt (two entries). Na 59 dagen maak je een grensoversteek naar b.v. Maleisië, Cambodja, Myanmar of Laos en op dezelfde dag mag je terug het land binnen. En dan mag je nogmaals 59 dagen in Thailand verblijven.

Informeer je steeds vooraf bij je ambassade of consulaat of jij een visum nodig hebt, wat het meest geschikte visum is voor jouw situatie en wat de aanvraagprocedure is.

 

Visum Thailand: speciale gevallen

Ga je voor langer dan 30 dagen op reis maar verblijf je minder dan 30 dagen in Thailand, en vlieg je vanuit België of Nederland naar Thailand en keer je vanuit Thailand terug, dan heb je een visum nodig. Ingewikkeld? Even een voorbeeld ter verduidelijking:

Je maakt een rondreis van 40 dagen door Zuidoost-Azië. Je vliegt naar Bangkok, reist 20 dagen door Thailand, 10 dagen door Cambodja, 5 dagen door Laos en sluit af met 5 dagen strandvakantie in Thailand vooraleer je terug naar huis vliegt. In dat geval ziet de douane wanneer je Thailand voor het eerst binnenkomt enkel dat je pas 40 dagen later terug naar huis vliegt. En dus heb je in zo’n geval een visum nodig.

Wil je het maximum halen uit je visumvrije periode en bijvoorbeeld 29 dagen op vakantie gaan naar Thailand, dan wordt er toch aangeraden om een visum te nemen. Als je om de één of andere reden (bijvoorbeeld ziekte) je terugvlucht mist, dan overschrijd je al snel de visumvrije periode met zware boetes tot gevolg.

 

Visum regels kunnen nogal snel veranderen. Wij proberen alles up-to-date te houden, maar raden toch aan om voor je vertrek sowieso nog eens contact op te nemen met de Nederlandse of Belgische ambassade en/of de luchtvaartmaatschappij. Zo vermijd je om voor onaangename verrassingen te staan en kan je zonder stress op vakantie vertrekken.

 

 

 

Laatste Superdeals