Visum Vietnam: verplicht

Als Belg of Nederlander heb je een visum nodig voor Vietnam. Een standaard visum voor Vietnam is 30 dagen geldig en daarmee kun je één keer het land binnen. Hoewel je op bepaalde plaatsen en onder bepaalde voorwaarden een visum bij aankomst kunt krijgen, is het geen slecht idee om je visum voor Vietnam op voorhand te regelen. Dat kan bij de ambassade in Den Haag of Brussel.

Visum Vietnam bij aankomst

Om een ‘visa on arrival’ te krijgen moet je op voorhand een autorisatiebrief hebben. Dat is een soort officiële uitnodiging van een reisbureau om Vietnam te bezoeken. Het reisbureau stuurt je die brief per mail en die moet je printen en bij je hebben wanneer je in Vietnam landt. Je moet ook een pasfoto bij je hebben en je paspoort moet nog minstens 6 maanden geldig zijn en nog minstens één lege bladzijde hebben. Zorg er ook voor dat je dollars op zak hebt om het visum te betalen. Let wel: een visum bij aankomst kun je enkel krijgen in de luchthavens van Ho Chi Minhstad, Hanoi en Da Nang.

Visum bij aankomst zonder gedoe en met iDEAL

Je kunt ook je visum bij aankomst vooraf regelen, zodat je zeker bent dat alles in orde is. Dat kan via een externe organisatie. Meer nog: wens je je visum te kopen met een iDEAL betaling? Dan kan je je visum voor Vietnam kopen via een gerenommeerde partij als www.e-visums.nl.

Een andere organisatie die dit visum kan regelen is Visa for Vietnam.

 

Visum Vietnam vooraf zelf regelen

Vertrek je liever met een gerust gemoed, dan kun je ook je visum voor Vietnam  op voorhand regelen in de ambassade van Brussel of Den Haag.

Als je niet via een internationale luchthaven maar over land Vietnam binnen gaat, moet je zeker op voorhand je visum regelen. Buitenlanders kunnen over land enkel via deze grensovergangen Vietnam binnen:

– Vanuit Cambodja: Moc Bai–Bavet, Tinh Bien–Phnom Den en Vinh Xuong–Kaam Samnor

– Vanuit China: Youyi Guan–Huu Nghi Quan, Lao Cai–Hekou en Mong Cai–Dongxing

– Vanuit Laos: Lao Bao–Dansavanh, Cau Treo–Nam Phao, Nam Can–Nong Haet, Cha Lo–Na Phao, Na Meo–Nam Xoi en Bo y–Attapeu.

 

 

 

Laatste Superdeals

Leave a Reply