Vliegende kikkers en lopende vissen ontdekt in Vietnam

De Mekong regio heeft een fantastische biodiversiteit en elk jaar worden er nog nieuwe planten- en diersoorten ontdekt. En sommige van die dieren zijn wel heel bijzonder. Ze lijken zo weggelopen te zijn uit één of andere science-fiction film

De Mekong regio omvat Yunnan in het zuiden van China, Laos, Cambodja, Myanmar, Thailand en Vietnam. Hier leven enkele tot de verbeelding sprekende diersoorten zoals tijgers, olifanten en zoetwaterdolfijnen. En elk jaar worden er nog nieuwe diersoorten ontdekt. Enkele van de meest recente ontdekkingen in Vietnam zijn vliegende kikkers, zingende kikkers, lopende vissen en duivelse vleermuizen.

 

Vliegende kikkers

In het zuiden van Vietnam, op nog geen honderd kilometer van Ho Chi Minhstad, werd een nieuwe kikker ontdekt die kan vliegen. De kikker kreeg de naam Helen’s boomkikker, naar de moeder van de Australische biologe die het diertje ontdekte. Deze vliegende kikkers leven vooral in boomtoppen op zo’n 20 meter hoogte en komen enkel naar beneden om zich voort te planten in het water.

Vliegende kikkers in Vietnam

 

Zingende kikkers

Als mannelijke kikkers vrouwtjes willen lokken, dan kwaken ze. Maar dat moet de Quang boomkikker te gewoontjes gevonden hebben. En dus ontwikkelde hij een heel arsenaal aan geluiden. Hij maakt klikgeluiden en fluit en tjirpt als een vogel. Deze kikker werd ontdekt in het noorden van Vietnam.

Zingende kikkers

 

Lopende vissen

In een rivier op het eiland Phu Quoc in het zuiden van Vietnam werd een vis ontdekt die kan lopen. Omwille van z’n vindplaats werd ie tot de Phu Quoc meerval gedoopt. Deze vissen leven vooral in poelen en als het water in de ene poel uitdroogt, kunnen ze zich over land voortbewegen naar een volgende poel. Zo stijgen hun overlevingskansen bij droogte aanzienlijk. Om te ‘lopen’ gebruiken ze hun borstvinnen. Echt gracieus ziet het er niet uit. Het lijkt meer op kronkelen dan op lopen.

Lopende vissen

 

Duivelse vleermuizen

In het tropisch regenwoud van Vietnam werd een nieuwe soort vleermuis ontdekt die er zo duivels lelijk uitziet dat hij meteen de naam Beëlzebub kreeg. Oordeel vooral zelf:

beëlzebub vleermuis

 

 

Laatste Superdeals

Leave a Reply