Wees weer kind in het Mint

Een minder bekend museum in Singapore is het Mint. Mint staat voor Moment of Imagination and Nostalgia with Toys. Een hele mond vol voor wat eigenlijk gewoon een speelgoedmuseum is. Nu ja, gewoon…

Uit de hand gelopen privé-collectie

Mint Museum

Foto: Yeowazup

Het Mint stelt zo’n 5.000 stuks speelgoed uit 40 verschillende landen tentoon. En al dat speelgoed is eigendom van 1 man: Chang Yang Fa. Die 5000 stuks, da’s eigenlijk nog maar 10% van z’n volledige privé-collectie… Chang een verwoed verzamelaar noemen is dus een understatement. Hij heeft er maar liefst 40 jaar over gedaan om deze collectie bijeen te krijgen.

Er zitten enkele unieke stukken bij. Om aan te tonen hoe uniek, staat er ook vaak een geschatte waarde bij. Zo is een Mickey Mouse van 35000 dollar één van de duurste stukken uit de collectie.

Aan de muren van het Mint hangt een uitdrukking die de ambitie van Chang mooi samenvat: ‘Whoever has the most toys when he dies wins’.

 

Praktische info Mint

Voor liefhebbers van speelgoed is het Mint zeker een bezoekje waard. Maar het is niet goedkoop (15S$). En het is wat het is: een museum. Niet veel interactie en beleving. Gewoon speelgoed bekijken. Je vindt het museum in Seah Street, vlak bij het Raffles Hotel.

Meer info: www.emint.com

 

Laatste Superdeals

Leave a Reply