Top 25 bezienswaardigheden Bangkok

De lijst bezienswaardigheden in Bangkok is quasi eindeloos. Er is zoveel te zien dat je wel eens last van keuzestress zou kunnen krijgen. Maar geen nood, met dit handige overzicht ben je zeker dat je geen enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden van Bangkok zult missen.

In deze video overloopt eeuwige reiziger Mark Wiens wat er in Bangkok te doen en te zien is. Geen ellenlange lijst met een gedetailleerde beschrijving van alle toeristische attracties van Bangkok, maar een super handige top 25 met dé belangrijkste highlights van Bangkok en waarom je die moet zien. Leg die veel te dikke Lonely Planet over Bangkok maar aan de kant. Met deze lijst van ‘Bangkok bezienswaardigheden’ weet je zeker dat je niets zult missen:

 1. Wang Lang Market: een prima plaats om je dik te eten aan overheerlijke en super goedkope street food.
 2. Chatuchak Weekend Market: een gigantische markt die – je raadt het nooit – enkel in het weekend open is. Chatuchak is een gigantische markt. Alles samen vind je hier zo’n 15000 kraampjes en venters. Chatuchak is niet alleen de grootste markt van Bangkok, maar ook van heel Thailand.
 3. Klong Toey Market: één van de grootste versmarkten van Bangkok. Hier komen de locals hun verse ingrediënten halen voor hun heerlijke maaltijden.
 4. Drijvende markt: wie Bangkok zegt, zegt drijvende markten. Er zijn heel wat drijvende markten in Bangkok. En sommige kunnen erg toeristisch en druk zijn. Check daarom zeker ook even ons artikel over de beste drijvende markten van Bangkok om een authentieke drijvende markt te vinden.
 5. Pratunam Market: de ‘place to be’ voor spotgoedkope kledij aan groothandelsprijzen.
 6. Shoppen in MBK, een gigantische shopping mall.
 7. Or Tor Kor Market: een versmarkt die iets minder authentiek aanvoelt dan vele andere lokale markten. Maar hier vind je wel ingrediënten van de allerbeste kwaliteit en kun je overheerlijk eten aan één van de vele kraampjes.
 8. Dusit Zoo: een ideale plek voor een namiddagje met de kinderen.
 9. Lumpini Park: een groene oase temidden de stad. Heerlijk om even bij te komen van de soms overweldigende chaos van de stad. Of om ‘s avonds één van de gratis aerobicslessen te volgen.
 10. Thaise massage: een Thaise massage mag zeker niet ontbreken bij je bezoek aan Bangkok. Al dan niet met happy ending, die keuze laten we aan jou over.
 11. Grand Palace en Wat Phra Kaew: als je maar één dag in Bangkok bent, kom dan zeker naar hier. Beide gebouwen behoren tot dé absolute toeristische attracties van Bangkok.
 12. Wat Pho: hier kom je vooral om de gigantische liggende boeddha te bewonderen. Wat Pho ligt vlakbij het Grand Palace. Het zou trouwens ook de plaats zijn waar de traditionele Thaise massage werd uitgevonden. Zowel aan Wat Pho en het Grand Palace en Wat Phra Kaew bestaat de kans dat je aangesproken wordt door tuk-tuk chauffeurs die je zullen vertellen dat de tempels en het paleis gesloten zijn. Laat je niets wijs maken, die tuk-tuk chauffeurs maken deel uit van één van de grootste scams van Bangkok.
 13. Wat Arun: aan de overkant van de Chao Phraya rivier ligt Wat Arun. Wat Arun is een prachtige tempel met een schitterend uitzicht over Bangkok.
 14. Wat Saket: als je de meer dan 300 trappen van Wat Saket of ‘The Golden Mountain’ beklimt, word je beloond met een prachtig zicht over de stad.
 15. Erawan Museum: dit museum is bekend voor het beeld van de driekoppige olifant. Maar de tuinen van het museum zijn ook ideaal om even te ontsnappen aan de hectiek van Bangkok.
 16. Vimanmek Mansion: dit is het grootste gebouw ter wereld in golden teak.
 17. Khao San Road: wil je stevig uit de bol gaan, zak dan zeker af naar Khao San Road. Hier troepen alle backpackers samen. En waar veel backpackers zijn, zijn doorgaans ook veel en goede feestjes, goedkoop eten en goedkope drank. Allen daarheen dus!
 18. Silom: overdag is dit een zakenwijk, maar ‘s avonds wordt deze wijk omgetoverd tot een gezellig drukke avondmarkt. Patpong Street is het hart van deze wijk.
 19. Victory Monument: dit monument ligt op een rond punt. En niet zomaar een rond punt, het is één van de drukste plaatsen van Bangkok. Een bijzonder levendige plek waar je ook heerlijk kunt eten aan de vele eetkraampjes.
 20. Durian: neen, durian is geen plaats in Bangkok. Het is een vrucht. En wel een heel bijzondere. Hij stinkt zo verschrikkelijk hard naar kaas dat je ‘m in veel hotelkamers niet mee naar binnen mag nemen. Maar de verschrikkelijke geur is omgekeerd evenredig met de heerlijke smaak. Althans, volgens de liefhebbers. De durian is een duidelijk geval van ‘you love it, or you hate it’. Iets tussenin bestaat niet. Maar je moet ‘m op z’n minst geproefd hebben om te weten of je bij de voor- of tegenstanders van deze controversiële vrucht hoort.
 21. Street food: de vele eetkraampjes kwamen al enkele keren aan bod, maar we kunnen er niet genoeg op hameren. Eet op straat. Het kost je quasi niets, de keuze is overweldigend en de gerechten zijn doorgaans overheerlijk. Smakelijk!
 22. Kooklessen: krijg je niet genoeg van de Thaise keuken, dan kun je ook leren om zelf Thaise gerechten klaar te maken. In Bangkok (maar ook op heel wat andere plaatsen in Thailand), kun je kooklessen volgen om de Thaise keuken onder de knie te krijgen. Je bezoekt dan de lokale markt om de ingrediënten te kopen, leert de gerechten klaarmaken en mag ze daarna uiteraard ook zelf opeten. Een aanrader!
 23. Pahurat (Little India): hier moet je zijn voor een vleugje India in Bangkok. Vlakbij Chinatown, en dus makkelijk te combineren.
 24. Pak Klong Talad: dit is de grootste bloemenmarkt van Bangkok.
 25. Yaowarat is één van de beste Chinatowns van Zuidoost-Azië. Veel drukker dan dit wordt Bangkok niet. Zeker ‘s avonds kun je hier op de koppen lopen. Maar de energie die van deze wijk uitgaat mag je gewoon niet missen. Je kunt er heerlijk Chinees eten voor weinig geld en je vergapen aan de vele winkels en kraampjes.


Uiteraard zijn er nog andere bezienswaardigheden in Bangkok. Maar met deze ‘Top 25 bezienswaardigheden van Bangkok’ mag je op je beide oren slapen: je zult geen enkele van de absolute highlights van Bangkok missen.

Laatste Superdeals

One response to “Top 25 bezienswaardigheden Bangkok”

 1. Jimmy Jaspers says:

  Geweldig filmpje van een echt prachtige en amusante stad, ik ben er al 3 keer geweest en ga er binnen enkele dagen weer naar toe, top of the bill! Greetz, Jim from Belgium.

Leave a Reply