Climbodia: De ultieme kick in Kampot

Kampot. Een slaperig stadje in het zuiden van Cambodja. Hier kom je als toerist om te chillen. Wat rondtoeren op de brommer, een marktje bezoeken, nippen van een cocktail terwijl je geniet van de zonsondergang over de rivier.

Of zo was het stereotype toch. Maar daar is sinds kort verandering in gekomen. In Kampot kun je nu ook terecht voor de ultieme kick: rotsklimmen, via ferrata, abseilen, speleologie,… the whole package. En je hoeft niet eens te kiezen: de Belg David van Climbodia biedt een parcours aan waarin je van alles tegelijk kunt proeven. Daar moesten wij het fijne van weten. En dus trokken we onze stevige schoenen aan en gingen we op pad met David en zijn kompanen…

Climbodia: de droom van David

Uitzicht boven op de rotswand

Uitzicht boven op de rotswanden

De sympathieke Belg David richtte enkele maanden geleden Climbodia op. David is een klimmer in hart en nieren die Cambodja door en door kent. Maar tijdens één van zijn rondreizen door Cambodja ontdekte hij per toeval een unieke plek in de buurt van Kampot: een holle heuvel met fantastische grotten binnenin en schitterende rotswanden aan de buitenkant. Tot zijn grote verbazing lag de heuvel er verlaten bij. Geen toeristen. En al zeker geen klimmers. Hij zag meteen het potentieel van deze heuvel, onderbrak zijn rondreis en begon onmiddellijk te plannen. Toen duidelijk werd dat zijn plannnen haalbaar waren, keerde hij terug naar België om alles verder voor te bereiden en om geld en sponsors bijeen te krijgen. In september 2013 keerde hij terug en startte hij met de concrete voorbereiding. In december 2013 was het zover: hij was klaar om de eerste toeristen te ontvangen. En wij waren daarbij.

 

De uitdaging

Via ferrata

Via ferrata

Twee maal per dag begeleiden David en zijn 2 Cambodjaanse collega’s toeristen op en in zijn favoriete heuvel. Hij heeft een fantastisch parcours uitgestippeld waar je toch al gauw een drietal uur zoet mee bent. Eerst klauter je langs de rotswand naar boven. Eenmaal boven volg je langs die rotswand een via ferrata. Daarna abseil je door een spelonk opnieuw naar beneden. Vervolgens verken je de binnenkant van de heuvel: de eerste grotten zijn vrij groot en makkelijk toegankelijk. Maar verderop in de tocht worden de doorgangen af en toe nauwer en moet je op handen en voeten verder en zelfs een enkele keer plat op de buik. Via een prachtige via ferrata in de grot, klauter je langzaam weer naar boven, tot je helemaal bovenaan de heuvel er weer uitkomt. Met een prachtig zicht op de omgeving als beloning.
Wie wil, kan na afloop nog wat langer nablijven om te rotsklimmen want David heeft nog enkele bijkomende klimroutes uitgestippeld.

 

Iedereen welkom

Abseilen in spelonk

Abseilen in spelonk

Het klimmen en de via ferrata zijn nogal spooky op bepaalde plaatsen, maar eigenlijk wel goed te doen. Je hoeft in ieder geval geen ervaren klimmer te zijn. Ook beginners kunnen deze route perfect aan. En alles is super veilig. Want het materiaal is top, David en zijn collega’s checken alles dubbel en begeleiden je ook stap voor stap tijdens je beklimming. Er is geen haast bij, je doet het op je eigen tempo. David gaat er prat op dat de route eigenlijk voor iedereen haalbaar is. Tenzij je natuurlijk extreme hoogtevrees of claustrofobie hebt.

 

Coolste in Cambodja

Wij waren in ieder geval erg onder de indruk van dit parcours. We hebben een fantastische en onvergetelijke namiddag beleefd. Dit is ongetwijfeld één van dé highlights van onze recente Cambodja-reis. Meer nog: dit is wellicht één van de coolste dingen die je in Cambodja kunt doen. Kortom, een absolute aanrader!

 

Praktisch

climbodia-1Wil je ook enkele uren losgehen op en in Davids favoriete heuvel? Dan kun je ‘m hier contacteren:

david@climbodia.com

+855 095 581 951

www.climbodia.com

Tijdig reserveren is wel de boodschap, want de groepen worden bewust klein gehouden om de beleving én begeleiding persoonlijk te houden. Elke voor- en elke namiddag begeleiden David en zijn collega’s 1 groep.

Kostprijs: 30 USD, een koopje als je ‘t ons vraagt.

Tip: je flip-flops zul je voor één keer moeten inruilen voor schoenen. En hoewel niet verplicht, is een lange broek ook wel handig om je knieën te beschermen tijdens het kruipen door de grotten.

 

 

 

Laatste Superdeals

One response to “Climbodia: De ultieme kick in Kampot”

  1. Stephane devos says:

    Inderdaad een schitterende ervaring!! A Must do in Kampot!

Leave a Reply